Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан опита да потуши напрежението около себе си и звездата на отбора Кристиано Роналдо, което избухна след смяната на португалеца при равенството 2:2 с Лас Палмас през уикенда.

Испанските медии раздухаха историята, като някои от тях дори намериха кадри от мача, от които си личи, че Роналдо използва нецензурни реплики, за да изрази разочарованието си. Впоследствие излезе и непотвърдената информация, че трикратният носител на Златната топка се е оплакал на президента Флорентино Перес.

Естествено на пресконференцията преди мача с Борусия Дортмунд в Шампионската лига Зизу трябваше да отговаря на въпроси относно случилото се с Кристиано. Френският специалист заяви, че е нормално за всеки футболист да се ядоса, когато бъде изваден от игра.

„Всичко е нормално“, заяви Зидан. „Не е само Кристиано – всеки играч може да се ядоса, когато напуска терена. Вече мислим за мача срещу Дортмунд. Взех това решение за доброто на футболиста.“

„Нищо не се е променило. Цялото това говорене (за смяната – б.р.) е нещо, с което трябва да живеем. Ние сме спокойни. Аз не съм глупав, а Роналдо е интелигентен. В този отбор сме с една и съща цел“, додаде Зизу.