Един от най-скъпите футболисти в историята на Реал Мадрид Хамес Родригес няма да си тръгва през лятото. Това обяви наставникът на "белите" Зинедин Зидан и сложи точка на всички спекулации, които пращаха колумбиеца къде ли не и за какво ли не суми. 

Родригес е доста колеблив в изявите си на "Сантяго Бернабеу" и точно затова все по-усилено се говореше, че продажбата му предстои всеки момент. Но явно френската легенда на мадридчани има планове за него и смята да го използва през предстоящата кампания. 

"Хамес е в отбора и аз съм доволен от това как играе. Той остава. Вече ми омръзна от въпроси за неговото бъдеще. Моята позиция е ясна и няма да се промени", коментира френският спец след победата на столичани с 3:0 в Сан Себастиан срещу местния Реал Сосиедад в първия кръг на Примера дивисион снощи.

Хамес влезе като резерва на "Аноета" четвърт час преди края на мястото на Алваро Мората и асистира за третия гол на Гарет Бейл в добавеното време. Най-сериозен интерес към колумбиеца има английският Челси. за който се говори, че предлага 70 млн. паунда за подписа му, но това явно са само спекулации.