С Кристиано Роналдо, но само на резервната скамейка, и не по екип, Реал Мадрид не успя да се разпише и загуби с 0:1 от Рома в поредната си контрола на американска земя.

Двубоят се игра на "Котън Боул" в Далас, а Реал показа новия си искрящо розов екип пред феновете. След загубата, мадридчани със сигурност вече не могат да се класират на финал във веригата Шампионска купа, докато Рома все още запази шансове за битката за трофея в приятелската надпревара в САЩ.

Неостаряващият Франческо Тоти бе най-добрият на терена, и донесе успеха на "вълците" с попадение през второто полувреме.

Реал Мадрид бе по-дейният отбор в срещата, но Карло Анчелоти предпочете да действа без типичен нападател, и въпреки усилията на Гарет Бейл, отново на "кралския клуб" му липсваше прецизност в завършванията.

Нещата между двата състава бяха доста нажежени, след като Сейду Кейта отказа да стисне ръката на Пепе при поздравите в началото, а след това хвърли бутилка с вода по него. Двамата имат дрязга помежду си от времето, когато Кейта носеше екипа на Барселона.

Гарет Бейл пропусна първото голово положение в 20-та минута, след като получи добро подаване от Лукас Васкес, но стреля встрани от вратата.

Рома действаше предимно на контраатака, движен от Тоти, но нямаше особени ситуации пред вратата на съперника.

Лука Модрич също подпомагаше Бейл в нападение, но ударите на футболистите на испанския гранд така и не намираха целта.

Наинголан и Бенатия бяха тези, които се трудеха заедно с Франческо Тоти, и в 58-та минута усилията на Рома най-после дадоха резултат.

Тоти разигра с Флоренци и накрая получи в наказателното поле, за да шутира точно от точката на дузпата.

Многото смени в оставащия половин час от двубоя тотално нарушиха ритъма, и Реал Мадрид така и не намери начин да върне попадението.

Мачът бе прекъсван на няколко пъти и от нахлуващи на терена фенове, което допълнително разкъса действията на двата отбора, и Рома успя да задържи минималния аванс, достатъчен за победата.