Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти вярва в шансовете на своя тим да достигне до нов финал в Шампионската лига. За целта „белия балет“ ще трябва да се справи с Ювентус, който според Анчелоти прави страхотен сезон и ще бъде напълно фокусиран върху полуфиналните мачове.

„Ювентус е клуб, който има легендарна история и се завръща на полуфиналите след 12 години. Те имат много добър сезон и практически са спечелили италианското първенство. Това значи, че ще могат да се фокусират повече върху Шампионската лига“, каза италианецът, който е и бивш треньор на „бианконерите“.

„Уверени сме, че можем да преследваме нашата мечта, която е да достигнем до още един финал след миналата година. Нуждаем се от най-добрия Реал Мадрид, за да победим, нуждаем се от отбора, който игра срещу Атлетико, със същия ентусиазъм и надежда. Имаме голяма увереност.“

„Феновете ни помогнаха много миналата година в полуфиналите срещу Байерн, с фантастична атмосфера. Те ни помогнаха и в тези четвъртфинали, атмосферата на Бернабеу бе невероятно и имаха същия ентусиазъм като нас. Всичко мина добре и се надявам да продължи по този начин и на полуфиналите“, допълни Карлето.