Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че не възнамерява да прави кой  знае какви промени в състава за срещата с Базел, в сравнение с 11-те, които стартираха последния мач от Примера дивисион срещу Ейбар.

Реал гостува в Швейцария като лидер в група В, където са и Лудогорец и Ливърпул.

"Кои ще са титулярите?! Не мисля да променям много от събота. Може някои от защитниците да получат почивка, и това е. Със сигурност има лека умора, и те ще оценят подобна почивка," обясни Анчелоти в Базел. "Кедира, Пепе, останаха във Валзебебас, за да се възстановят и да са готови за следващия ни мач."

"Ияраменди също бе контузен, но сега вече се чувства добре и ще играе. Не знам още колко минути може да играе, но е на линия, и може да ни помогне," добави наставникът.

"Няма новини около подновяването на моя договор, не сме говорили за него изобщо, защото сега имаме върху какво друго да се концентрираме. Нито аз, нито клубът бърза за подновяване. Ще говорим, когато има време," коментира Анчелоти.

"Чичарито върши страхотна работа в минутите, които му се предоставят. Утре трябва да играем с възможно най-силния състав, и да извлечем максимума," продължи той. "Утре ще бъде интересен мач, това е Шампионска лига все пак, трябва да си осигурим първото място, а те се борят за класиране."

"В момента Иско се намира в страхотна форма, а показва и отлично отношение на терена. Той е боец, играч, който се старае за отбора. Не мога да говоря достатъчно за качествата на Иско, защото вече всички ги виждат," отбеляза старши треньорът.

"Мотивацията на играчите ми е да продължават да се трудят, да се борят, да тичат, да се жертват за останалите до краен предел. Рекордите?! Искаме да продължим да работим, да печелим, и да играем добре, това е важното, макар че клубната история също е," завърши Карло Анчелоти.