Годината е 2012, а датата първи юли. На стадиона в Киев португалецът Педро Проенса тегли жребия с капитаните Икер Касияс и Джанлуиджи Буфон. Испания прегазва Италия с 4:0 и печели европейското първенство. В последните секунди от мача вратарят на шампионите се провиква към един от асистентите. Икер моли съдията да даде край на мача, защото Италия заслужава уважение. Изключителна постъпка.

Снощи Касияс и Буфон отново изтеглиха жребия, но този път доволен от стадиона в Мадрид си тръгна италианецът. Джиджи, а и всички от Ювентус, елиминираха Реал с нужната доза уважение към противника.

Юве се завърна на голямата сцена. Шампионът на Италия стигна напълно заслужено до финала в Берлин, макар там да не бъде в ролята на фаворит. Буфон и компания извървяха дълъг път и заслужават огромно уважение за постигнатото.

Годината е 2006, а датата 9-ти септември. Джиджи Буфон и Джорджо Киелини се подготвят за началото на мача с Римини в Серия Б. Девет години по-късно те продължават да са част от Юве, но вече мислят само за финала в Шампионската лига. През онзи сезон първите си крачки в големия футбол прави и Маркизио, който вече е неизменна част от клуба. Ето това са истински герои.

На „Бернабеу“ момчетата на Алегри се възползваха по отличен начин от недостатъците на своя надменен съперник. След спечелването на Десетата в Мадрид се самозабравиха. Дори публиката на Реал започна да капризничи по всеки повод. Не простиха на иконата Касияс, грабнаха даже и Роналдо.

Реал бе прободен от свое момче, което прави успеха на Ювентус още по-любопитен. Алваро Мората е роден в Мадрид, преди да го продадат в Торино не беше носил екипа на друг отбор освен Реал. Младият испанец показа как се прави. Наказа два пъти своите, но демонстрира изключително уважение. Мората изглеждаше така, сякаш му е неудобно, че го прави, а всъщност снощи беше неговият звезден миг. Нападателят призна след мача, че е предпочитал да вкара на други, но жребият реши съперник да Реал.

За да се доберат до мача с Барселона в Берлин „бианконерите“ минаха през доста препятствия. Трасето от Серия Б до големия мач беше изпълнено със сложни моменти. Колосът от Торино пропусна няколко сезона в Европа, след това се завърна на върха в Серия А, но Шампионската лига изглеждаше прекалено силна за водения от Конте тим. Алегри успокои обстановката и започна да бере още повече от плодовете на свършената работа през годините. Клубното ръководство удари в десетката с един от своите ходове. Юве направи нов и модерен стадион, който генерира отлични приходи, а и вдъхнови тифозите.

Олимпийският стадион в Берлин носи специални емоции за трима от „бианконерите“, които със сигурност ще изпитат огромно вълнение преди финала с Барса. Именно там Буфон, Пирло и Бардзали станаха световни шампиони. Извънземното трио Меси, Суарес и Неймар със сигурност ще има едно наум поради този факт, макар че фаворитът е ясен.