След 11 поредни победи Реал Мадрид показа, че има намерение да посегне бързо и към Единадесетата (в Шампионската лига). Тимът на Карло Анчелоти бе в деликатна ситуация преди 50 дни, но явно спадът е бил случаен, временен и най-вече преодолим. Италианецът промени малко в играта на Реал Мадрид, но това се оказа поредният му майсторски ход.

Миналия сезон тимът от испанската столица „изгуби“ Йозил, тази година в Мадрид гледаха тъжно гърбовете на Анхел Ди Мария и Чаби Алонсо. Тримата са страхотни футболисти, но и без тях може. Анчелоти получи удар с травмата на Гарет Бейл и точно в този миг нареди виртуозен състав.

В момента Реал Мадрид блести в система 4-4-2. Четиримата в средата на терена са от уж изчезващия вид „плеймекър“. Иско, Хамес, Модрич и Кроос дърпат конците по страхотен начин. Всеки от тях би бил звезда навсякъде. Четиримата на куп са истинска находка. На всичкото отгоре балансът не се губи, защото физическото състояние на карето е много добро.

Кроос има точност на подаванията над 90%, а топката редовно минава през неговите крака. Модрич преодоля кризата от началото на сезона и отново определя темпото на игра. Хамес Родригес започна да пуска в употреба блестящата си левачка. Иско пък дриблира фантастично и губи топката изключително рядко. Младият испанец е като надъхана хрътка, която гони противниците из терена.

В средата на игрището музиката свири изящно, но черешката са двамата в атака. Кристиано бележи константно. Разписвал се е в последните 12 срещи на клубния си отбор. Комбинацията му с Карим Бензема изглежда съвършена. Французинът е възроден. Той е различен от общоприетото за център нападател. Головата му форма е възвърната и опасността дебне от всеки ъгъл съперника.

Това, което в момента практикува Реал Мадрид изглежда по-красиво от фирмения стил на Барселона. В момента каталунците не играят точно „тики-така“, но сме длъжни да признаем, че този подход властваше във футбола. Белия балет внася повече атракция с изключително креативните си футболисти. Ако добавим активните бекове /Карвахал и Марсело/ положението изглежда още по-стряскащо. Макар и в началото на сезона, Реал Мадрид прилича на огромен фаворит. Големият съперник отново е свързан с „тики-така“. Става дума за бащата на творението – Пеп Гуардиола. Байерн Мюнхен и Реал Мадрид притежават най-тежката артилерия. Въпросът е дали ще запазят ударната мощ до април, когато идват решаващите седмици. Прогнозата ни е, че ще успеят. Даже е възможно да станат още по-коварни за своите футболни врагове.