Дербито на Каталуня е в неделя, дербито на Мадрид е малко по-късно във времето. Реал и Атлетико си уредиха среща в Милано. Две години по-късно двата столични клуба отново ще мерят сили за трофея в Шампионската лига. Постижението е напълно заслужено.

Атлетико обра овациите и със сигурност е приятната изненада в турнира. Когато си елиминирал Барселона и Байерн Мюнхен, присъствието ти на финала е напълно заслужено.

За „дюшекчиите“ е успех класирането за последния мач. За Реал Мадрид е успех единствено, ако трофеят се озове във витрината на „Бернабеу“.

Кралският клуб също като своя градски съперник не дължи обяснения за начина, по който стигна до финала. Зидан превърна сбора от добри футболисти в отбор. Срещу Манчестър Сити „балета“ беше безупречен в отбрана. За два мача съставът на Мануел Пелегрини не стигна до вратата на Кейлор Навас. Англичаните ритнаха три пъти към рамката на Реал, но го правеха от далечна дистанция.

Зидан спечели двубоите с безупречна игра в средата на терена. В първия мач Модрич, Кроос и Каземиро бяха перфектни. На реванша Иско замени бразилеца и възвърна позагубената си репутация.

Френският специалист се справи в деликатна ситуация. Не се поддаде на изкушението да заложи на сънародника си Варан и не сгреши. Серхио Рамос и Пепе играят като в най-добрите си години. Карвахал спечели безупречно спорът с Данило, а Марсело вече знае, че е част от защитата. Доскоро бразилецът действаше така, сякаш е най-важно да финтира в половината на съперника. Дори Кристиано Роналдо стана по-отборен футболист. Бейл влезе в обувките на португалеца и реши няколко завързани срещи. Реал Мадрид има още по-голям потенциал, защото ако всичко върви по план на финала ще се разчита и на Бензема, което може да е голям проблем за Атлетико.

Съвсем закономерно и справедливо, Мадрид ще се изнесе в посока Милано, за последния уикенд на месец май. Испанската столица ще е столица и на Шампионската лига. Трофеят ще отпътува именно в тази посока. Единствената въпросителна е на кой площад ще се празнува. Ако Атлетико спечели Първата, партито ще е на Нептун. Ако традицията се спази, купонът ще е на Сибелес, а Реал ще вдигне 11-та!