Италианският гранд Ювентус и испанският Реал Мадрид откриват тази вечер полуфиналните сблъсъци в Шампионската лига. Първият двубой между тези класически титани на европейския футбол е от 21.45 в Торино.

Другата среща в полуфиналното каре ще противопостави в сряда в още една класика в жанра Барселона и Байерн.

Ювентус ще излезе на свой терен като пресен-пресен шампион на Италия. „Старата госпожа“ завоюва титлата за 31-и път, а с това може да се концентрира напълно за мача с елитния си испански съперник. Цели петима футболисти обаче ще отсъстват от състава на „бианконерите“ поради контузии. В лазарета са Асамоа,Касерес, Мароне, Погба и Ромуло.

Реал, за разлика от Ювентус не е оплел кошницата си на домашната сцена и се намира в лудо преследване на лидера Барселона, който води с 2 точки. „Белите“ от Мадрид не крият големия респект, който изпитват към италианския си съперник, независимо от прогнозите, че именно те са фаворити. Треньорът на Реал Карло Анчелоти перфектно познава възможностите на Ювентус и затова не надува фанфарите предварително.

Двама са отсъстващите в тима на Реал, но това са важни фигури – контузените Модрич и Бензема.

Кристиано Роналдо обаче е на линия, независимо от лекия уплах, който предизвика в щаба на мадридчани на последната тренировка.

Последните мачове между тези отбори в Шампионската лига датират от миналия сезон, когато в груповата фаза Реал спечели като домакин с 2:1, а мачът в Торино завърши 2:2.

Развоя на мача ще следим в Gong.bg и по Дарик радио.