Реал Мадрид е разкъсван от проблеми с контузени играчи в навечерието на мача с Атлетико от Шампионската лига. Карим Бензема, Лука Модрич и Гарет Бейл отпадат заради травми и това поражда много главоболия за наставника Карло Анчелоти. 

Но според ключовия халф на "белите" Тони Кроос, тези проблеми с контузени не би трябвало да служат като оправдание на тима, а да го мобилизират да се представи на максимума си и да отстрани градския съперник от надпреварата. 

"Наистина не е хубаво да имаш толкова контузени играчи, но това не е причина да започнем с оплакванията. Ясно е, че Модрич например е ключов играч, но това не трябва да ни разконцентрира, а напротив - трябва да ни мобилизира да спечелим."

"А доколкото виждам, мотивацията в тима е на перфектно ниво. Добрахме се до добър резултат в първия мач и въпреки че Атлетико е много неприятен съперник за нас, имаме огромния шанс да ги бием. Това ще е много хубаво", сподели Кроос. 

Реал няма победа над градския си съперник през този сезон, като последният триумф над "дюшекчиите" беше във финала на Шампионската лига миналата година. Сега отново те са на пътя на "белите" към трофея. 

"Всеки знае, че Атлетико са доста успешни срещу нас този сезон. Но ако ние покажем играта си от първото полувреме на предишния мач срещу тях, ще се класираме. Трябва да ги доминираме в средата на терена и ще създадем достатъчно шансове, за да ги разплачем", сподели Кроос.