Реал Мадрид оглави категорично група В в Шампионската лига, с класически успех, при това не къде да е, а на „Анфийлд“ - 3:0 срещу Ливърпул.

Суперзвездата на Реал Кристиано Роналдо продължи да доближава легендата Раул, и вече е само на един гол от това да се изравни с него на върха на голмайсторската листа за всички времена в Шампионската лига. Португалецът вкара едно попадение на Ливърпул, и има 70.

Роналдо отправи опасен удар още в осмата минута, но не затрудни прекалено Миньоле. В 23-та минута обаче именно той откри, след страхотно двойно с Хамес Родригес, което изведе португалеца в наказателното поле и той с класно прехвърлящо отиграване откри.

Карим Бензема покачи на 2:0, след центриране на Тони Кроос на далечната греда, което французинът засече с глава, и го прати точно под напречната греда, без да остави шанс на Миньоле.

Класическото 3:0 се оформи в 40-та минута, когато Пепе засече с глава центриране в наказателното поле, свали топката в пеналта, а Мартин Шкъртел дейно помогна, за да добута кълбото до Бензема, който от своя страна с петичка бутна в мрежата.

В самия край на полувремето Фелипе Коутиньо не успя да намали, и с мощен удар от разстояние нацели дясната греда на Икер Касияс.

През второто полувреме Ливърпул определено игра по-добре, но нямаше и късмет. Безличният Марио Балотели бе заменен на почивката, но и резервите на Брендън Роджърс не се справиха изобщо на ниво.

В 64-та минута Роналдо пропусна да се изравни с Раул, като излезе сам срещу Миньоле, но стреля във вратаря. Освен отличното нападение на Реал, Икер Касияс също бе на познатото от преди добро ниво, и в 70-та минута отрази страхотен шут на Рахийм Стърлинг.

Касияс в този мач се изравни с Шави с най-много мачове в Шампионската лига.

Джо Алън опропасти още една нелоша атака на Ливърпул, след като Стърлинг намери Лазар Маркович, а той продължи към Алън. Последният не успя да шутира точно, а и Адам Лалана бе в засада.

В 75-та минута, с поглед и на предстоящото Ел Класико в събота, Кристиано Роналдо бе заменен от Сами Кедира, и ще трябва да почака още, за да подобри рекорда на Раул за най-много голове в Шампионската лига.

Защитата на Реал се справи и в 84-та минута, когато Стърлинг с глава засече едно центриране отдясно, във вратарското поле, но топката не бе добре насочена.

Това бе и всичко най-интересно в двубоя, който затвърди позициите на Реал, и остави на Ливърпул много въпросителни за класирането напред.


Liverpool FC 0 -3 Real Madrid All Goals... by soccerpremium