Отборът на Реал Мадрид започна ударно новата кампания в Шампионската лига. „Кралете“ се наложиха с гръмкото 5:1 над Базел в мач от Група В. Головете за „белите“ бяха дело на Марек Сухи, който си отбеляза автогол. По едно попадение добавиха Гарет Бейл, Кристиано Роналдо, Хамес Родригес и Карим Бензема.

Почетното попадение за гостите отбеляза Дерлис Гонсалес през първата част.

Въпреки многото спекулации в дните преди срещата Карло Анчелоти реши да заложи на Икер Касияс под рамката, вместо на новото попълнение Кейлор Навас. Изборът на наставника на „белите“ не се понрави на част от феновете на „Бернабеу“, които освиркаха испанския национал.

Мадридчани започнаха мача активно, а след 14 минути игра поведоха в резултата. Автогол на Марек Сухи изведе момчетата на Карло Анчелоти напред, след като Хамес подаде към Начо, а той на свой ред центрира в наказателното поле, а в опита си да изчисти, бранителят на швейцарците се разписа в собствената си врата – 1:0.

След половин час игра „белите“ увеличиха аванса си. Лука Модрид демонстрира прекрасен поглед върху играта, като пусна пас на ляво към Гарет Бейл, който се разписа за 2:0.

Минута по-късно уелсецът влезе в ролята на асистент, получи добър пас от централната зона, навлезе от дясно в наказателното поле, видя добре включилия се португалец и пусна почти успореден пас на голлинията към него. Носителят на Златната топка засече с мощен удар и направи преднината на „кралете“ класическа.

Последваха нови силни минути за възпитаниците на Анчелоти, като в 37-ата минута лятната покупка на „лос бланкос“ Хамес Родригес се възползва от ново добро положение и направи 4:0.

Базел все пак „показа зъби“ до края на полувремето, като само минутка след попадението на Хамес,Дерлис Гонсалес намали на 1:4.

След почивката Реал продължи да държи контрола на събитията, а в 67-ата минута Дерлис Гонсалес опита да застраши Икер Касияс, но той показа световна класа със спасяването си.

В 79-ата минута мадридчани съвсем отчаяха швейцарския си опонент. С фантастичен гол на Карим Бензема, който първо срещна напречната греда резултатът набъбна до 5:1, а асистенцията бе на Кристиано Роналдо.

В класирането на Група В Реал Мадрид е на първото място с 3 точки, а Базел е последен /4-и/ без точка.

В следващия кръг Реал гостува на Лудогорец, а Базел посреща Ливърпул. Мачовете са на 1-и октомври