Звездата на Реал Мадрид заяви в типичния си стил, че въпреки посредствената си игра във финала на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид, той продължава да бъде номер 1 именно затова голяма част от хората продължават да му завиждат.

Португалецът спечели своята трета титла в Шампионската лига, а именно неговият точен удар от бялата точка сложи точка на спора в Милано и донесе на Реал рекорден 11 трофей в надпреварата.

„Този сезона аз бях номер 1 в този отбор, отново. Изиграх повече от 4000 минути. Това означава много за мен. Това означава, че все още съм добър, чувствам се добре физически и психически. Отново съм голмайстор на турнира (с 16 гола)“, коментира Роналдо по време на празненствата на „белите“ в Мадрид.

„Ако ме питате дали съм изморен в момента, да, разбира се. Имам много минути в краката си, но все още съм тук. Винаги съм насреща. Показах на отбора, че съм тук както за добри, така и за лоши моменти. Това е нещото, което ме кара да се чувствам горд.“

„Представянето ми във финала може би не бе най-доброто, но кой друг игра невероятно? Никой! Трудно е, намираме се в края на сезона, нямаш силите, които си имал в началото на сезона, но дадох най-доброто от себе си. Бягах, а ние спечелихме. Това е най-важното“, продължи португалецът.

Роналдо ще се отдаде на едва 6-дневна почивка преди да се присъедини към португалския национален отбор преди началото на Евро 2016. Той допълни, че сънародниците му трябва да бъдат наистина горди от постигнатото от него, и ако някой не се радва за успехите му, то това е защото му завиждат.

„Единствено тези, които ми завиждат няма да се чувстват горди. Но това не ме интересува. Винаги държа на хората, които ме обичат. Тази шампионска лига е за тях, тези които ме подкрепят през цялото време – моите фенове в Португалия и целия свят“, каза още Кристиано Роналодо.