Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е под въпрос за важния полуфинален реванш за Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Португалецът се контузи при загрявката на първата среща срещу „гражданите“, която завърши при 0:0, като все още не ясно дали ще бъде на разположение за ответния мач на „Сантиаго Бернабеу“ на 4 май.

В Реал решават за Роналдо в последния момент

В испанското издание As се появи материал, в който се изреждат пет причини, които могат да накарат Зинедин Зидан да не заложи на трикратния носител на Златната топка в състава си.

Ето и до какви изводи стигнаха от въпросното издание:

1. Евентуално класиране за финал на Шампионската лига – Според написаното, ако Реал се класира за финала на Шампионската лига, тогава Кристиано ще е много по-необходим. Ако „кралската седмица“ вземе участие в двубоя срещу Сити на „Бернабеу“, това може да доведе да усложняване на травмата му. Така в Реал не биха могли да го ползват за евентуалния финал

2. Страх да не се повтори историята с Диего Коста – Дали Реал си е направил изводите от лошия опит на Диего Коста? Преди две години тогавашният играч на Атлетико влезе в игра за „дюшекчиите“ във финала за Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Натурализираният испанец имаше същата травма като Роналдо сега (на бедрения мускул), и престоя на терена едва няколко минути.

3. Реал Мадрид разполага с достатъчно голям състав, че да може да си позволи да варира, а смените са равностойни.

4. Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не е привърженик на непремерените рискове.

5. Това лято има Европейско първенство и Роналдо ще иска да е в топформа за шампионата на Стария континент.