Отборът на Реал Мадрид е вторият четвъртфиналист в Шампионската лига, след като надделя над Рома с 2:0 на „Сантяго Бернабеу“. В първия мач в италианската столица „белия балет“ се наложи със същия резултат.

Головете за домакините реализираха Кристиано Роналдо и Хамес Родригес през второто полувреме. Така португалецът оформи головата си сметка на 13 попадения в турнира този сезон.

Другият тим, който също се класира за тази фаза на турнира е отборът на Волфсбург. Германците надделяха и във втория мач срещу белгийския Гент, този път с 1:0. Първия мач завърши с победа с 3:2 за немците.

Още във втората минута Гарет Бейл получи топката отляво и незабавно центрира в малкия пеналт, където обаче Кристиано Роналдо остана под топката. В ответната атака Един Джеко също имаше възможност да стреля с глава, но Кейлор Навас и Пепе се справиха и нападателят не успя да достигне до топката.  Босненският футболист отново бе в опасна близост до противниковата врата в 5-ата минута след центриране на Флоренци, но и този път отпраната на домакините се справи. Секунди по-късно, домакините организираха бърза атака, при която последва удар, а Зуканович игра с ръка в наказателното поле. Главният рефер на срещата обаче подмина ситуацията. 

В 11-ата минута дойде и първата възможност пред Кристиано Роналдо. Португалецът се нагърби с изпълнението на един пряк свободен удар на повече от 25 метра от голлинията, но този път мерникът му изневери.

Първата отлична възможност за гостите дойде в 14-ат минута на двубоя. След страхотна контраатака, започната от Мохамед Салах отдясно, топката бе подадена към Един Джеко на левия фланг. Босненецът бе оставен абсолютно непокрит, напредна, но след като вратарят на домакините Навас скъси ъгълът му, Джеко стреля силно в аут.

Реал - Рома

източник: Gulliver/GettyImages

Противно на очакванията отборът на Рома продължи да действа по-опасно от своя съперник, а Мохамед Салах пропусна най-добрата възможност за своя тим в 29-ата минута. Той бе изведен сам срещу Навас леко вдясно, пое добре топката, но стреля покрай вратата.

Последваха две възможности за домакините, създадени от Кристиано Роналдо. При първото положение португалецът стреля от далечно разстояние, но стражът на гостите спаси. В 35-ата минута Бейл комбинира отлично със своя съотборник, но този път не последва удар към вратата, тъй като отбраната на Рома се справи.

Второто полувреме започна с нов пропуск за гостите и той отново бе дело на Мохамед Салах. Крилото на Рома не успя да преодолее Кейлор Навас, останал сам срещу него, а пропуските на „вълците“ в крайна сметка им струваха скъпо.

Всичко в мача на „Сантяго Бернабеу“ бе решено само в рамките на четири минути. Кристиано Роналдо поведе своите към поредния успех с точно изпълнение в 64-ата минута. Португалецът се оказа на точното място след подаване на Лукас Васкес, който се появи на терена само три минути по-рано на мястото на Гарет Бейл.

Голът за Реал тотално съкруши гостите, които четири минути по-късно окончателно капитулираха, допускайки втори гол. Този път Роналдо се превърна в асистент на Хамес Родригес, който нахлу отляво и с мощен шут по диагонала, прати топката между краката на Шчесни за 2:0.

До края на мача страстите на терена видимо утихнаха, като епизодичните опити на Рома за организиране на опасни атаки бяха умело спирани от бранителите в бяло. От своя страна домакините направиха уникален пропуск, дело на Роналдо, който сам срещу вратаря не успя да уцели вратата.  

РЕАЛ – РОМА 2:0 (2:0 в първия мач)

1:0 Роналдо 64'

2:0 Хамес 68'

Реал Мадрид: Навас, Данило, Пепе, Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Бейл, Роналдо, Хамес

Рома: Шчесни, Флоренци, Манолас, Зуканович, Дин, Пянич, Кейта, Салах, Пероти, Ел Шаарави, Джеко