Хамес Родригес е в Мадрид и във вторник сутринта се очаква да премине медицински изследвания в клиника в испанската столица. След това колумбийският футболист ще финализира преминаването си от Монако в Реал Мадрид, твърди вестник „AS“.

Според изданието Реал Мадрид е увеличил своята оферта и ще купи правата на 23-годишния футболист от Монако за сумата от 80 милиона евро. Ръководствата на двата клуба имаха сериозни финансови разминавания, но от „белия балет“ увеличиха първоначално отправеното предложение и от Монако са го приели. В сделката може да влезе и вратаря Диего Лопес.

Очакванията са Хамес Родригес да бъде официално представен като играч на Реал Мадрид във вторник, след което футболистът ще получи почивка до 1-и август, когато ще трябва да се присъедини към подготовката на отбора.

В Реал Мадрид са започнали работа по максимално бързото организиране на представянето на Хамес Родригес, което трябва да се организира в рамките на по-малко от 24 часа. В Мадрид вече се продават фланелки на колумбийския футболист с екипа на Реал Мадрид и с номер 10.