След като звездата на Байерн Тони Кроос премина в Реал Мадрид, баварците подготвят ответен удар по „белия балет“, твърди вестник „Marca”.

Според изданието, старши треньорът на немския колос Пеп Гуардиола иска да върне в Германия халфът на Реал Сами Кедира. И докато за Кроос баварците получиха 30 милиона, тяхната идея е да привлекат Кедира като свободен агент.

След трансферите на Кроос и Хамес Родригес, в Реал биха били склонни да се разделят с Кедира, но от Байерн нямат намерение да отправят оферта за световния шампион сега, а да изчакат края на договора му с Реал през 2015-а и да го привлекат като свободен агент.

Смята се, че от Байерн вече са информирали Кедира за плановете си като го изкушават с голямо увеличение на заплатата. Тимът от „Алианц Арена“ имаше интерес към халфа и през 2010-а, но тогава той избра Реал и премина в Мадрид за 14 милиона евро от Щутгарт.

Байерн обаче не е единственият отбор с интерес към опорния полузащитник. Челси и Арсенал са склонни да отправят оферта още сега, което със сигурност е по-добрият вариант за Реал.