Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да плати космическите 109 милиона евро за нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Такава информация се разпространи из медиите в Испания и Англия. Тези слухове датират от доста време насам, а сега излязоха с нова сила.

Твърди се, че неловкото положение, в което е изпаднал Юнайтед във Висшата лига е накарало ръководните фактори в тима да се замислят за подобен трансфер. Освен това, близки до клуба смятат, че самият Ронално не преминава през идеален период в Кралския клуб и поради тази причина би се съгласил на подобна сделка. Още повече, всеизвестно е, че португалецът храни топли чувства към тима от Театъра на мечтите, след като проходи за големия футбол именно от там. Нападателят игра за манчестърци в периода от 2003-а до 2009-а година.

Същевременно се разкрива, че Юнайтед възнамерява да изкуши 30-годишния носител на Златната топка с 19 милиона евро на сезон като заплата.

Ако се стигне до такава сделка и Роналдо се върне на „Олд Трафорд“, това ще се превърне в рекорден трансфер. За момента първенството държи Гарет Бейл, който премина в Реал Мадрид от Тотнъм за 100 милиона евро.