Отборът на Реал Мадрид излезе със своето становище във връзка с проваления трансфер на Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед. „Кралете“ обвиниха „червените дяволи“ в некоректно отношение, като се върнаха назад във времето и представиха ретроспекция на цялата сага. От испанския клуб заявиха, че са направили всичко, което зависи от тях.

От „Сантиаго Бернабеу“ информираха, че Манчестър Юнайтед не е влизал в никакви преговори с тях за Де Хеа по време на трансферния прозорец, а за първи път разговори между двата клуба е имало на 31-и август. От „балета“ казват още, че старт е бил даден в понеделник сутрин, а англичаните са поставили условие стражът на „лос бланкос“ Кейлор Навас да бъде включен в сделката и през настоящата кампания да играе на Театъра на мечтите.

В отвореното писмо на мадридския тим се сочи още, че споразумението между двата отбора е било постигнато бързо, като цялата документация, която е трябвало да бъде оформена от страна на Реал е била подготвена изключително бързо, за да може трансферът да бъде вписан своевременно в трансферната информационна система на ФИФА, както и в двете местни футболни централи. Испанците сочат, че са изпратили документите на манчестърци в 13.39 часа местно време.

В Испания: Юнайтед го върна тъпкано на Реал

По-нататък от Кралския клуб добарвят, че Юнайтед е върнал документите с някои бележки и изменения в 21.43 часа испанско време. Било е необходимо обсъждане по направените бележки, а от Реал твърдят, че са изпратили подготвени договорите на Де Хеа и Навас на Юнайтед в 23.32 часа местно време.

Ман Юнайтед и Реал спазариха Де Хеа и Навас

В съобщението пише още, че Юнайтед е постигнал съгласие с агента на Навас в 23.53 часа испанско време, като това е било времето, в което договорите е трябвало да бъдат подписани.

В крайна сметка Реал получил пълния комплект с документи в 00.02 часа испанско време. В 00.26 минути Реал разкрива, че получил съобщение за вписване на нужните данни за Де Хеа в информационната система на ФИФА, с оглед на това, че трансферният прозорец в Англия затваря по-късно. Реал сторил необходимото, като изпратил договорите и на испанската футболна централа, макар и със знанието, че срокът е изтекъл. От там обаче получили отказ.

На базата на всичко това от Фролетино Перес и компания заключиха, че са сторили нужното. 

____________

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!