Отборът на Реал Мадрид има намерение да опита отново да привлече Радамел Фалкао в редиците си, предава As. Изданието твърди, че „белите“ възнамеряват да се обърнат за преговори към тима на колумбиеца Монако, след като преди повече от година не сполучиха с Атлетико Мадрид и нападателят предпочете „князете“.

Твърди се, че Фалкао взема годишна заплата от 14 милиона евро във френския клуб, което не е непосилна сума за Кралския клуб, като заплата. Освен това, запознати разкриват, че е много вероятно да се стигне до сделка, тъй като „белите“ биха могли да финансират подобна операция, особено при все продажбата на някои свои играчи.

Същевременно слуховете твърдят, че Флорентино Перес и компания ще се опитат да свалят максимално цената на Фалкао заради това, че той дълго време не е играл поради наличие на травма.

Ако се стигне до подобна сделка, това ще бъде вторият колумбиец, който ще поеме към „Сантиаго Бернабеу“ от Монако, след като преди няколко дни Хамес Родригес се присъедини към „бялото семейство“.