Медиите в Испания не спират да обсъждат проваления трансфер на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид, а футболният експерт Гийем Балаг стигна дори по-далеч. Той съзря отмъщение на „червените дяволи“, които са пратили необходимата документация в 1:01 часа българско време или иначе казано – само минута след затварянето на трансферния прозорец в Испания.

„Всичко беше договореноо, имаше малка битка относно цифрите, но всички бяха готови и чакаха. На „Бернабеу“ беше пълно с хора, ала документите, подписани от Реал и Кейлор Навас не бяха върнати навреме от Юнайтед“, разкри журналистът.

Той поддържа тезата, че става дума за отмъщение заради случилото се със Серхио Рамос. Последният бе много близо до трансфер на „Олд Трафорд“, ала накрая Реал го убеди да остане с нов по-изгоден договор.

„Няма прецедент сделка да бъде завършвана след крайния срок. Фабио Коентрао беше в същата позиция преди няколко години, когато потенциално се бе насочил към Юнайтед. Документите му обаче не се появиха навреме, Реал Мадрид поиска още пет допълнителни минути и лигата отказа. Така че не е създавано изключение. Знам, че в Англия, ако всичко е договорено, се допуска отсрочка, но такова нещо никога не се случвало в Испания и няма защо някой да го очаква. От Реал заявиха, че не са получили документите навреме, докато Юнайтед настоява, че е бил изряден. Мистерията продължава“, добави Балаг.