Отборът на Реал Мадрид завърши календарната 2013 година по най-добрия начин – с победа. „Белият балет“ се наложи с 3:2 като гост на Валенсия в мач от 17-я кръг на Примера дивисион. Това бе пети пореден успех за Кралския клуб на „Местая“. Трите точки обаче не бяха спечелени лесно от състава, воден от Карло Анчелоти.

Любопитното е, че около час по-рано баскетболният тим на Реал Мадрид също успя да запише победа над Валенсия - с 82:75 точки.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!

В 28-та минута на срещата Анхел ди Мария откри с чудесен диагонален удар в далечния ъгъл на вратата за 1:0. Домакините от Валенсия обаче отговориха пдобаващо в 34-та минута. Пабло Пиати засече центриране отляво на Хуан Бернат за 1:1.

Пет минути преди двата тима да се оттеглят на почивка Кристиано Роналдо отново влезе в ролята на лидер, за да поведе отново Реал Мадрид. Португалският национал засече с глава центриране от фаул на Анхел Ди Мария за 2:1, въпреки че футболистът се намираше в положение на засада в този момент.

В 62-та минута Жереми Матьо отново попари звездите на „белия балет“. Защитникът успя да засече с глава центриране от корнер за 2:2.

В крайна сметка щастливата резерва на Карло Анчелоти успя да спаси Реал Мадрид от разочароващ резултат. В 82-та минута Хесе Родригес пое топката от Лука Модрич и с премерен диагонален удар по земя оформи крайното 3:2.

В края на 2013 година Реал Мадрид заема 3-о място в класирането с 41 точки, докато Валенсия е на 11-а позиция с 20. Лидер е Барселона с 46, колкото има и вторият Атлетико Мадрид с 41.

В друг мач от кръга Селта Виго и Осасуна завършиха 1:1.