Принцът на Уелс Гарет Бейл от вчера е повишен в крал на Испания. Бейл направи зашеметяващ самостоятелен пробив по крилото, беше избутан от Бартра на два метра зад тъчлинията, продължи, подмина го като малка гара и вкара. Вкара победно.

Реал би Барса с 2:1 и взе Купата на краля, а уелският футболист демонстрира мощ, скорост и настоятелност на стойност 100 милиона. Колкото струваше трансферът му. Нямаше го Роналдо на терена, лявото крило беше свободно, а и психиката на Гарет също – не беше задължен да подава на португалеца. И се развихри.

Реал не бе изключителен, но показаното бе достатъчно срещу намиращите се в полуразпад каталунци. Срещу новия испански крал и останалите „крале“ в бяло на терена стояха детронираните. Онези, които доминираха световния футбол през последните 5-6 години. Същите, които за 8 дни бяха разжалвани по всички показатели. Три загуби в трите турнира, в които участваха. „Адиос!“

Край на цикъла. На победния цикъл за Барселона. Оттук-нататък крешящо належащи са промените. Нов треньор, абсолютно нова защита и вратар, даже двама. Дефанзивен халф, защо не и централен нападател.

Как ще стане промяната в Барса, зависи много от това дали ще бъде вдигната забраната за трансфери от страна на ФИФА.

Няколко хиляди километра по на север от Валенсия, където се игра финалът за испанската купа, в Манчестър, милионерите от Сити ритуално се самоубиха. Срещу последния. В Англия по принцип всичко е възможно, дори това снощи. Даже все пак Сити да стане шампион, въпреки огромния провал с измъчения хикс срещу Съндърланд.

Но реалността ни подканва да мислим в друга посока. Ще бъде битка между окрилените от Ливърпул и прагматиците от Челси.