Гардът на Бостън Селтикс Джру Холидей е постигнал договорка с организацията за подписване на нов договор, който ще удължи престоя му в НБА с нови 4 години. Стойността на контракта е 135 милиона долара, а новината бе потвърдена от агента на играча пред ESPN.

Холидей имаше правото еднолично да удължи с една година настоящото си споразумение, като щеше да вземе 37.3 милиона долара, но се отказа от тази опция в името на дългосрочен контракт, който ще му гарантира договор до края на сезон 2027-2028. От друга страна това развитие е от полза и на Бостън, защото тимът ще спести няколко милиона долара за следващата година и ще може по-лесно да запази талантливото и скъпо ядро от играчи - Джейсън Тейтъм, Джейлън Браун, Кристапс Порзингис, Дерик Уайт и Холидей. Те направиха така, че франчайзът да е с най-доброто постижение в НБА през този сезон.

Холидей ще стане четвъртият играч, който подписва гарантиран договор на стойност над 100 милиона долара на 33 или повече години - списък, който включва още Леброн Джеймс, Стивън Къри и Ал Хорфорд.