Бившият гард от НБА Нейт Робинсън направи шокиращо признание, че не му остава още много живот и се нуждае от бъбречна трансплантация. През последните години трикратният шампион в Конкурса по забивки се бори с бъбречна недостатъчност, като състоянието му е много сериозно. 

“Знам, че ми остава много малко живот, ако не намеря бъбрек, така че просто се опитвам да живея по най-добрия начин. Ако не беше диализата, най-вероятно нямаше да съм жив повече от седмица-две. Положението е сериозно. Ходя на диализа три дни в седмицата по четири часа. Там докторите почистват кръвта ми и изчистват токсините. Много ми помагат, защото по този начин аз продължавам да живея. Наслаждавам се на моментите, в които се чувствам здрав. Излизам с децата, прекарвам време със семейството си и играя баскетбол - като цяло правя нещата, които обичам. Опитвам се да се чувствам като нормален човек”, заяви Робинсън в подкаста The OGs с Удонис Хаслем и Майк Милър.

175-сантиметровият Робинсън триумфира. Конкурсите по забивки през 2006-а, 2009-а и 2010-а. В кариерата си е бил част от Бостън Селтикс, Ню Йорк Никс, Оклахома Сити Тъндър, Чикаго Булс, Денвър Нъгетс, ЛА Клипърс и Ню Орлиънс Пеликанс.