Никола Йокич вкара 24 от всичките си 41 точки през второто полувреме, за да осигури успеха на Денвър над Минесота със 116:107 и еднолично първо място в цялата Западна конференция на НБА. Йокич добави 11 борби, 7 асистенции и три откраднати топки в личната си статистика. Денвър може да си гарантира 1-ото място в редовния сезон на Запад за втора поредна година, ако спечели гостуванията на Сан Антонио в петък и на Мемфис в неделя.

Джамал Мъри вкара 20 точки за успеха на Денвър, а Майкъл Портър-джуниър остана с 18. Победата е и под номер 423 за треньора на Нъгетс Майкъл Малоун, изравнявайки се с Джордж Карл на 2-ото място в клубната история.

За тима на Минесота, които делят 2-ото място в цялата Западна конференция с Оклахома, Антъни Едуардс вкара 25 точки, а Майк Конли остана с 19. Руди Гоберт отбеляза с 13 и взе 15 борби, а Наз Рийд наниза 13.

Далас Маверикс си тръгна с победа от гостуването на Маями със 111:92, като записа 50-а победа от началото на първенството. Лука Дончич и Кайри Ървинг отбелязаха съвместно 54 точки за 16-ата победа в последните 18 мача. Центърът на Далас Даниъл Гафорд реализира 6 от 6 от игра, завършвайки с 12 точки, 5 борби, 3 асистенции и три блокади.

Поражението имаше сериозно отношение и за класирането на Маями, които така или иначе до края на редовния сезон не могат да се наредят в топ 6 в Източната конференция, тъй като балансът им е 44-36. Те играха днес без Тери Розиър (контузия в гърба), Дънкан Робинзън (удар в скялата), като при това положение реализатор номер 1 стана Тайлър Херо с 21 точки, 7 отскочили от таблото топки и 6 подавания.

Дончич, който успя да се опази след три фаула в първата четвърт, завърши с 29 точки, 9 борби и 9 асистенции. Ървинг приключи с 25 точки, като 10 от 15-те му стрелби бяха успешни от игра.

Финикс победи Клипърс със 124:108 с 37 точки на Дивайн Буукър, като 16 от тях бяха вкарани в първата четвърт. Брадли Бийл добави 26, а гостите от Аризона постигнаха първа победа от три мача насам, но Клипърс ги улесни максимално, защото игра с доста съкратен състав. Всъщност за Клипърс първенството се доиграва, тъй като те вече са наясно със съдбата си за плейофите. Заемайки 4-ото място в крайното класиране на Запад, те ще стартират елиминациите срещу Далас, който е 5-и. Това е и първата плейофна двойка, която няма как да бъде променена до края на редовния сезон.

Ветеранът Кевин Дюрант отбеляза 24 точки и спечели 9 рибаунда, а тимът му Сънс водеше дори с 31 точки в първата четвърт. В класирането те са на 7-о място, точно зад Ню Орлиънс с мач повече.

Боунс Хайлънд направи свой личен рекорд с 37 точки за Клипърс, както и подаде 9 паса, а Брандън Бостън-Джуниър остана с 23. За тимът от ЛА шеста поредна среща пропусна Кауи Леонард – травма в коляното, като не играха още Пол Джордж – също с контузия, Джеймс Хардън – болки в стъпалото и Ръсел Уестбрук в мускула на ръката получи превантивна пауза.

Милуоки Бъкс се справи с Орландо със 117:99 с 30-те точки на Боби Портис, но и със здрава защита в края на мача. За Меджик натежаха и нарушенията, които извадиха важни хора от състава. Портис добави 9 отскочили от таблото топки и 5 пресечени подавания на противника. Деймиан Лилард се включи с 29 пункта за победителите, които държат 2-ата позиция на Изток и към момента чакат евентуално Атланта или Чикаго от предварителния кръг. Освен Янис Адетокумбо, за Милуоки Бъкс не игра и Крис Мидълтън, а Патрик Бевърли вкара 13 точки и спечели 8 отскочили топки.

Орландо изостава с малко от Кливланд в борбата за 4-о място на Изток. Коул Антъни беше реализатор номер 1 за тях днес с 23, а Паоло Банкеро остана с 20 пункта, 6 рибаунда и 6 подавания.

Оклахома Сити Тъндър ще продължи да се бори с Минесота за 2-ото място на Запад, след като нямаше проблеми с последния в цялата Конференция Сан Антонио със 127:89. Шей Гилджъс-Александър отбеляза 26 точки и беше лидер на тима си в мамча. Джош Гиди остана с 20 като номер 2, а също така взе 12 борби и направи 7 завършващи паса. Тъндър започнаха мача силно и вкараха първите 11 точки в мача, дърпайки с 23 точки след първата четвърт./ БТА