Лявото ахилесово сухожилие на Янис Антетокумпо е непокътнато, за което са били основните притеснения в тима на Милуоки Бъкс. Завръщането на звездата на терена ще зависи от това колко бързо ще се излекува разтежението на левия му прасец, съобщиха източници на ESPN. Янис напусна победата над Бостън Селтикс в третата четвърт, след като се хвана за левия крак. Съотборниците му помогнаха да го изнесат от игрището към съблекалнята.

Първоначално от Бъкс определиха контузията като разтежение на лявото ходило на Антетокумпо. Треньорът на Бъкс Док Ривърс заяви след мача, че на Антетокунмпо е направен ядрено-магнитен резонанс на прасеца, а също така ще бъде изследвано и ахилесовото му сухожилие. Настъвникът заяви, че е притеснен за състоянието на Янис.

Милуоки бяха в серия от 4 поредни загуби, което бе най-дългата им серия от декември 2022 насам, но победиха Бостън със 104:91 и имат преднина от един мач пред Ню Йорк Никс в борбата за второто място в Източната конференция. Бъкс имат три мача до края на редовния сезон – у дома срещу Орландо Меджик, гостувания на Оклахома Сити Тъндър и Орландо Меджик. Първият кръг на плейофите в НБА започва на 20 април.