Бившият старши треньор на Спартак Варна - Васил Петров, започва работа в друг клуб от морската столица и вече е спортен директор на третодивизионния Фратрия. Той поема овакантената позиция от Емануел Луканов, на когото се наложи да стане треньор след напускането на Олександър Бабич в посока Пирин Благоевград.
 
Петров има опит в управлението, тъй като е заемал подобни постове в Спартак Варна - директор и шеф на школата. Сега ще трябва да помогне на най-младия варненски клуб да влезе в професионалния футбол, каквато е поставената цел.
 
Фратрия играе своя първи сезон в Трета лига на Североизток и заема 2-ата позиция с 41 точки. На първото място е Лудогорец III, който няма право на промоция и така варненци могат да се класират за второто ниво у нас и като погласници.
 
Амбициозният президент Виктор Бакуревич се старае максимално да въведе професионална организация и позицията на спортен директор беше дадена на млад и опитен човек като Васил Петров. Утре Фратрия е домакин на стадиона в курорта Албена срещу Светкавица Търговище в мач от 22-ия кръг на Североизточната Трета лига.