Отборите на Ботев Пловдив и Марица завършиха 2:2 в контролна среща, играна на централния терен на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в Коматево. Любопитен факт е, че двата отбора бяха изведени от капитаните си Ивелин Попов и Валери Домовчиски, който са юноши на Левски. 
Изненадващо втородивизионният тим поведе с два гола на Янко Ангелов (27) и Веселин Марчев (36), Мартин Секулич (40) и Дилан Мертенс (72) не допуснаха "канарчетата" да стартират годината със загуба. 
 
Първата ситуация в мача бе за Ботев още в 9-ата минута, когато Ивелин Попов намери майсторски Мартин Секулич, но нападателят не успя да засече топката. В 22-ата минута Станислав Маламов изпълни страхотен пряк свободен удар, но младият страж на "канарчетата" Стефан Смъркалев се намеси на ниво, избивайки кълбото в корнер.
 
"Пиратите" продължиха с добрата си игра и логичното се случи в 27-ата минута, когато новото попълнение на тима Янко Ангелов се разписа с удар с левия крак от точката на дузпата. 
 
В 36-ата минута Марица стигна да втори гол в контролата. Крайният бранител Свилен Щерев центрира в наказателното поле към опитния Веселин Марчев, който с глава матира Стефан Смъркалев. 
 
Четири минути по-късно футболистите на Душан Керкез върнаха едно попадение. В автор на гола се превърна Мартин Секулич, който се разписа след центриране по земя от Папазов.
 
През втората част темпото падна драстично, като чак в 67-ата минута Фаустас Степонавичюс получи възможност да се разпише, но ударът му премина на сантиметри от целта. В 72-ата минута "канарчетата" изравниха резултата, след като нидерландският халф Дилан Мертенс наказа стража на Марица с перфектен удар от далечна дистанция.