Росен Кирилов ще води Спартак Варна и в елита, в който тимът може да се завърне и на теория след мача в Балчик на 2 май. Това намекна собственикът на клуба Павлин Николов.

Росен се справя великолепно и сме много доволни от него. Освен че материята му е ясна и е отличен специалист, за мен е важно също, че е добър и ерудиран човек. Имам му пълно доверие, заяви Николов.

Строителният предприемач разкри и любопитна подробност за контракта на Кирилов.

За какъв договор ме питате, договорите са за играчите. При нас с Росен всичко е на мъжка дума. Никакви неустойки, никакви специални клаузи и т.н. Ние се харесваме професионално и гледаме в една посока, заяви Павлин Николов.

Росен Кирилов пое „соколите“ през зимната пауза и до този момент през пролетния дял във Втора лига под негово ръководство Спартак записа 8 победи, пет от които поредни, и една загуба в 9 мача. 

Пет кръга преди края варнени са лидер с 60 точки, с 3 пред втория Септември и на 7 пред третия Марек. Първите два отбора влизат директно в групата на майсторите, а заелият трето място ще играе бараж с 14-ия в елита на неутрален терен.