Най-скъпият вратар в света Алисон Бекер направи своя дебют за новия си Ливърпул срещу Наполи. Мърсисайдци буквално унижиха италианския Наполи, разгромявайки го с 5:0 в предпоследна контрола за английския тим преди старта на сезона.

Джеймс Милнър и Джини Вайналдум дадоха двоен превес за английския тим в първите десет минути, отбелязвайки в 4-ата и 9-ата минута. Мохамед Салах направи класически резултата на „Авива Стейдиъм” в Дъблин в 58-ата минута. Даниел Стъридж (73’) и Алберто Морено (78’) оформиха крайния резултат в ирландската столица.

Последното лятно попълнение на Ливърпул Алисон Бекер отрази опасен изстрел на Лоренцо Инсинье, но от друга страна нямаше много работа в цялата среща, тъй като опитите на отбора на Карло Анчелоти бяха крайно лимитирани от "червената" отбрана.

Джеймс Милнър стреля мощно с левия крак в 4-ата минута и зарадва всички на „Авива Стейдиъм” в Дъблин. Пет по-късно Милнър центрира отляво и намери Вайналдум, който изпревари вратаря на Наполи и удвои резултата.

В 24-ата Алан пусна към Аркадиуш Милик, който стреля от дъгата, но топката мина над гредата. Две по-късно Инсинье стреля силно, но Алисон се намеси уверено и изчисти топката в корнер.

Седем минути след почивката Садио Мане стреля силно отдясно на вратата на Наполи, но шутът му премина встрани. В 58-ата минута Мохамед Салах се пребори за топка в наказателното поле на италианците и с мощен удар с левия крак прати топката в сглобката на вратата – 3:0.

Марко Рог стреля добре в 65-ата минута, но ударът отново не бе точен. Четири по-късно Стъридж се откъсна срещу Максимович, но вратарят на Наполи отрази удара.

В 72-ата Даниел Стъридж вече не пропусна, след като бе точен малко зад точката за изпълненение на дузпа. В 78-ата минута Алберто Морено „запали” ръкавиците” на Максимович с мощен удар по диагонала, за да оформи крайното 5:0. До края на срещата Соланке можеше да покачи преднината

Ливърпул ще играе с Торино в последната си проверка идния вторник преди да приеме Уест Хем в неделя в първия кръг на Висшата лига.