Халфът на Арсенал Дани Себайос не е щастлив със статута си в тима и иска да напусне лондончани. 23-годишният испанец, който е собственост на Реал Мадрид, иска да получава повече минути на терена, за да си осигури място в испанския национален отбор за предстоящото Европейско първенство, това съобщава „The Athletic“. Доскоро Себайос се възстановяваше от контузия и се завърна в игра при победата над Борнемут за ФА Къп в понеделник вечер.

Мениджърът на тима Микел Артета пък заяви, че е говорил с полузащитника по тази тема, но не разкри дали той ще напусне през този месец.

„Имах разговор с Дани. Когато се присъединих към клуба той не беше тук, беше в Мадрид, защото се възстановяваше от контузия. След това той продължи лечението си в продължение на две или три седмици тук. Не съм виждал все още много от него, защото той тренира с нас от около 10 дни. Така че е твърде рано да преценя какво може и какво не“, сподели Артета.

„Той има нужда да тренира и да се бори за мястото като всеки един негов съотборник. Чак след това ще решим какво ще правим с оглед на показаното на терена“, допълни испанецът.