Дербито в Премиършип тази вечер е безспорният гвоздей на 20-ия кръг между тимовете на Ливърпул и Арсенал. Срещата стартира в 19:30 часа като може да видите двубоя пряко в ефира на DIEMA SPORT 2  и GONG PLAY и най-интересното около двубоя на Gong.bg.

Ето поне три причини за успеха на Ливърпул над "артилеристите":

1. Домакинският фактор - Ливърпул няма поражение у дома в цели 30 срещи, при това в девет домакинства този сезон, "червените" имат 8 победи и 1 равенство срещу Манчестър Сити. През този сезон Ливърпул все още не е победен, а статистиката на "Анфийлд" е впечатляваща - 22 гола и са допуснали само 2.

2. Ливърпул е във великолепна форма - Независимо от плъния календар Ливърпул изигра 7 мача през декември и записа 7 победи. Независимо от съперника, като в тях бяха и отбори като Наполи и Манчестър Юнайтед, момчетата на Клоп реализираха средно по 3 гола на мач. Всяка серия си има край, но едва ли за Ливърпул този мач ще я прекъсне. На обратния полюс е Арсенал, загубиха от Саутхемптън, лондончани отпаднаха от турнира за Купата на Лигата след поражение от Тотнъм, а също така не успя да победи Брайтън, завършвайки наравно.

3. Най-добрата защита в Лигата и отличното нападение - Ливърпул е допуснал само 2 гола на "Анфийлд" - срещу Кардиф и Манчестър Юнайтед. Алисон пази отлично, а Ван Дайк дава допълнителна сигурност в отбраната.