Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп категорично отхвърли възможността Жозе Моуриньо и Манчестър Юнайтед да пристигнат за неделното дерби на „Анфийлд“ без никакви амбиции.

Мърсисайдци са на върха в класирането на Висшата лига с 42 точки от 16 кръга, като са единственият непобеден тим в първенството от началото на сезона. В пълен контраст Юнайтед е на цели 16 точки зад „червените“, макар че разликите нямат значение в най-голямото английско дерби. Последните две срещи между тимовете на „Анфийлд“ завършиха при нулеви ремита, при които Моуриньо получи множество упреци за негативния си подход.

Моуриньо: Въпреки проблемите, излизаме за победа над Ливърпул

Въпреки този факт Клоп защити своя колега, макар последният да се опита да го вкара в психологически дуел с изказванията на своята пресконференция. „Не мисля, че на Жозе Моуриньо някога му е липсвала амбиция“, заяви наставникът на Ливърпул. „Той просто прави това, което счита за редно, а същевременно е един от най-успешните треньори в света. Миналогодишното ни домакинство срещу тях не беше повод за радост.“

Ливърпул получи няколко сериозни удара преди началото на един възлов период от мачове, който започва именно срещу Юнайтед. „Червените“ загубиха централния бранител Джо Гомес заради фрактура в крака, докато при драматичната победа над Наполи през седмицата травми получиха още Жоел Матип и Трент Александър-Арнолд. Това остави Клоп с много малки опции за центъра на защитата и по десния ѝ фланг, като най-вероятно в неделя ще се разчита на Деян Ловрен и Натаниъл Клайн. Въпреки това Клоп настоя, че не счита ситуацията за кризисна.

„Ситуацията ни е такава, каквато е. Ако ме бяхме питали преди две седмици, дали ще правим нещо през януарския трансферен пазар, щях да ви отвърна с: „Най-вероятно не“. Сега са ни останали двама здрави централни защитници. Дали ще правим нещо? Не е вероятно, защото Гомес и Матип няма да отсъстват твърде дълго. Въпреки това трябва да преразгледаме положението си“, допълни германецът.

Най-големият мач в английския футбол ще бъде украшението на 17-ия кръг, като ще се играе в неделя, 16 декември, от 18 часа българско време. Можете да наблюдавате двубоя в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.