Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза, че нито той, нито някой от играчите на тима излизат с мисълта за реванш във финала на Шампионската лига.

В събота мърсисайдци играят с Реал Мадрид в Париж за трофея в най-престижния клубен турнир. Преди четири години двата отбора отново се срещнаха във финала на Шампионската лига, като Реал спечели двубоя в Киев с 3:1.

БГНЕС
34 снимки

Година по-късно Ливърпул на свой ред вдигна Шампионската лига, побеждавайки Тотнъм на финала, а през 2020 година "червените" сложиха край на сушата от 30 години без титла в английското първенство.

"Имаме усещането, че трябва да възстановим реда, но това не може да бъде основната ни мисъл", каза пред Клоп пред уебсайта на УЕФА.

"Ако излезем с мисълта за реванш и отплата, нещата няма да ни се получат. Това не е нашият стил. Класирахме се за този финал по различен начин. Трябва да играем по нашия си начин и ще се опитаме да го направим", добави германецът.

Той се изказа много ласкаво и за старши треньора на Реал Карло Анчелоти, наричайки италианеца "невероятно приятел и колега" и добави, че се надява повече хора да мислят за него по същия начин.