Отборът на Манчестър Юнайтед ще започне преговори с Пол Погба относно нов договор за полузащитника още през този месец, пише „Mirror“. Според информацията „червените дяволи“ са готови да му предложат заплата от 400 000 паунда на седмица, с което ще искат да убедят французина да остане на „Олд Трафорд“, тъй като настоящият му договор изтича след края на следващия сезон и не искат да го изпуснат без пари.

В Юнайтед искат бъдещето на Погба да бъде решено още преди старта на Европейското първенство през лятото. 20-кратните шампиони на Англия са готови да направят 28-годишния футболист най-добре платеният играч в клуба, като новото им предложение ще за още четири години.

От клуба обаче също са готови да продадат халфа това лято, ако исканията на агента му Мино Райола се окажат непосилни. Смята се, че от Ман Юнайтед вече се оглеждат за евентуални негови  заместници и са изготви списък, който включва Деклан Райс от Уест Хем Юнайтед, Уилфред Ндиди от Лестър Сити и Саул Нигуес от Атлетико Мадрид.

Предпочитаният от тях вариант е обаче Погба да остане в клуба, след като кара, може би, най-добрият си сезон в Юнайтед след трансфера му от Ювентус преди почти пет години. На „Олд Трафорд“ вярват, че едва ли Погба ще получи по-добро предложение това лято, тъй като пандемията от коронавирус продължава да удря сериозно по финансите на клубовете.

Смята се, че интерес към него има от страна на Реал Мадрид, „червените дяволи“ ще искат около 80 милиона паунда за неговите услуги, което може да се окаже непосилна задача дори за богат клуб както за испанския шампион, така и за бившия му клуб Ювентус.

В Юнайтед планират да продаде вратаря Дейвид Де Хеа в опит да освободят средства за новаият контракт на Погба, след като Оле Гунар Солскяер смята да разчита на Дийн Хендерсън като титуляр под рамката на вратата.

„Sun“ също поддържат тезата, че Погба ще бъде продаден това лято, ако откаже да подпише нова сделка с Манчестър Юнайтед. В клуба обаче остават уверени, че едва ли ще се стигне до подобно развитие на нещата.