Новото попълнение на Челси Алваро Моратa се сбогува с бившия си клуб Реал Мадрид и феновете на “белите” с емоционално съобщение, което публикува на официалния си профил в Instagram.

Официално: Мората се събра с Конте в Челси

Футболистът е продукт на школата на мадридчани. През 2010 година дебютира за първия тим на “Кралския клуб”, а през лятото на 2014 година отпътува към Италия, за да се присъедини към италианския гранд Ювентус. При “бианконерите” Мората изкара 2 години, а след това отново се завърна на “Сантиаго Бернабеу”, но само за една година. През изминалия сезон нападателят се разписа 20 пъти в общо 43 мача с фланелката на “белите”.

В Реал тъжат за Мората

“Днес е един специален ден, различен... Има много неща, които бих искал да кажа, много чувства, спомени, които сега изпълват съзнанието ми. Предстои ми едно ново предизвикателство. Сигурен съм, че някои хора няма да разберат решението ми, други пък със сигурност няма да го подкрепят. Но в края на краищата решението си е мое. Напускам дома си, защото точно така чувствам Реал Мадрид. Тръгвам си с чиста съвест, тъй като оставя душата си на всяка тренировка и всяка минута, в която имах късмета да нося бялата тениска. Искам само да благодаря на Реал Мадрид. Аз съм играчът, който съм, благодарение на този отбор. Благодаря и на президента, който уважи моето решение. Също така благодаря на треньорския щаб за всичко, което сториха за мен. Днес аз съм по-добът играч, отколкото преди година и това е благодарение на него”, написа Мората на официалния си профил в Instagram.  

Мората: Много съм щастлив, исках да се махна от Реал

Буквално преди часове Челси обяви, че сделката за трансфера на Мората е факт. Той подписа за 5 години с шампиона на Англия.  

 

Gracias.

A post shared by Álvaro Morata (@alvaromorata) on