Реал Мадрид навлиза в решителната седмица, която би следвало да отреди дали Тибо Куртоа ще акостира на „Сантиаго Бернабеу” или ще остане да играе в английския Челси.

Белгийският национален вратар, който спечели Златната ръкавица на Мондиал 2018, е с изтичащ договор в края на следващия сезон, а желанието му е да се завърне в испанската столица.

Куртоа пристигна в Челси през 2014 година от Атлетико Мадрид след трансфер за 25 милиона евро.

„Кралският клуб” желае да вземе белгийски страж, очаквайки да реши за дълъг период от време проблемите си на вратарския пост.

Авторитетното испанско издание Marca споделя, че сделката е съвсем близо и се очаква да се официализира до броени часове. Медията твърди, че сделката се забавя, тъй като лондонският Челси желае да привлече заместник на Куртоа, като с най-големи шансове да акостира на „Стамфорд Бридж” е датският вратар Каспер Шмайхел.

Семейството на Тибо Куртоа живее в Мадрид, след като той изкара три сезона при „дюшекчийте” между 2011 и 2014 година. Името на Куртоа е непрестанно свързвано с трансфер в европейския шампион.

„Ще знам кое е най-добро за моето бъдеще осем-девет дни след края на Мондиала. Тогава ще говорим”, довери Куртоа пред Onda Cero, след като Белгия загуби от Франция на полуфинал на Мондиал 2018.