Флорентино Перес винаги е действал с твърда ръка. Но когато трябва да отпуска пари за трансфери, не се е стискал. Никога. Провалите са го вбесявали, а резките промени са част от маниера му на ръководене на най-успешния клуб в Европа.

През този сезон Реал Мадрид направи две треньорски смени - кампанията започна с Жулен Лопетеги, а само 4 месеца след това пристигна аржентинецът Сантиаго Солари. И двамата имаха силни периоди, но тежката голова суша и слабата продукция на терена изпроводиха както Лопетеги, така и Солари към изхода. Обединяващо между двамата е, че те не разполагаха с кой знае колко пари за покупки.

Флорентино Перес

източник: Gulliver/Getty Images

За да стигнем до началото на март 2019-а г., когато Флорентино Перес бе принуден да се обади отново на Зинедин Зидан - напуснал само 9 месеца преди това след 9 трофея за 2,5 години начело на клуба.

С оглед на начина, по който Зидан напусна - търкания между него и президента заради по-обраната трансферна политика на клуба, е ясно, че французинът се завърнал начело на "белите" с обещанието на Перес да се купува.

Перес, в своите два периода начело на Реал (2000-2006 г., 2009-2014 г.), неизменно са следвали сериозно потичане на парични потоци след поява на слаби резултати на терена.

Карлос Кейрош

източник: Gulliver/GettyImages

2004

След две титли в Ла Лига и една Шампионска лига в първите си три години, Флорентино направи първата си треньорска смяна през 2004 г. - година, в която клубът остана без трофеи. Реал се раздели с легендата Висенте Дел Боске сезон преди това, но пристигането на Карлош Кейрош не донесе нужния ефект.  През юни 2004-а Кейрош бе заменен от Хосе Антонио Камачо. В този период бяха купени Мориентес, Оуен, Валтер Самуел, Уудгейт.

Камачо: Марадона си остава най-великият за всички времена

източник: БГНЕС

2005

Втора поредна година без титли на "Бернабеу". Разгарът на "Галактикос" започна да показва слабости, но Перес реши да продължи да залага на Вандерлей Люксембурго. Президентът обаче промени политиката си на покупки, давайки път на по-недоказани имена - в този период бяха купени Серхио Рамос, Диого и Пабло Гарсиа, Жилио Баптиста, Робиньо. Напускането на Фиго бе знаково - първата "Златна топка", купена от Перес. Оуен, Солари, Валтер Самуел и Хуанфран също се разделиха с тима.

Вандерлей Люксембурго

източник: Gulliver/Getty Images

2009

Една от най-големите трансферни революции в ерата "Перес". Годината, в която Флорентино Перес се завърна начело на клуба. Годината на привличането на Кристиано Роналдо. Бяха привлечени още Кака, Бензема, Шаби Алонсо, Алваро Арбелоа, Раул Албиол, Гранеро. Тръгнаха си играчи като Мичел Салгадо, Фабио Канаваро, Снайдер, Робен Хунтелаар. Начело на тима бе Мануел Пелегрини, който обаче не успя да постигне нищо, след което отстъпи мястото си на Жозе Моуриньо.

Пелегрини разкри шокиращи факти от кухнята на Реал

източник: БГНЕС

2010

Сезон, който започна с раздялата на Гути и Раул. На "Бернабеу" дойдоха Ди Мариа, Йозил, Кедира, Карвальо, Каналес, Педро Леон. Клубът вдигна първа титла след няколко сезона суша - Купата на краля след успех над Барселона (1:0).

За самия себе си  В случай, че се стигне до филм за живота му и кой актьор трябва да го изиграе: Това трябва да е Джордж Клуни. Моята съпруга счита, че той би бил перфектният избор.

източник: Gulliver/Getty Images

2013

Моуриньо си тръгна с една титла в Ла Лига и една Купа на краля за три години. Дойде Анчелоти, като в тима бяха инвестирани средстава за Гарет Бейл (най-скъпата покупка, 100 млн. евор), Иско, Ияраменди, Карвахал, Каземиро. В първия тим се изкачиха Мората, Начо и Хесе. Напуснаха играчи като Кака, Йозил, Игуиан, Албиол, Кайехон.

Карло Анчелоти

източник: Gulliver/Getty Images

2015

Последният сушав период без трофей за Реал Мадрид. Дойде Бенитес, а големият напускащ бе Икер Касияс. Покупките бяха свързани с имената на Ковачич, Лукас Васкес, Данило. В началото на януари 2016-а г. дойде и Зидан, а след това всичко е история.

Зидан

източник: Gulliver/GettyImages