От Реал Мадрид са влезли в контакт с Жозе Моуриньо за сензационно завръщане на специалиста на „Сантяго Бернабеу“. Медиите в Англия информират, че президентът на клуба Флорентино Перес иска португалецът да се завърне отново. Според изданията двете страни вече са влезли в контакт.

Още вчера в Испания се появиха публикации за подобно развитие. Пречка за това обаче може да се окаже споразумението с Манчестър Юнайтед и обезщетението, което клубът му изплаща, докато стои безработен.

Специалния беше начело на Реал Мадрид в периода 2010 - 2013 година. Днес наставник на Белия балет е Сантиаго Солари, който наследи уволнения по-рано през сезона Хулен Лопетеги.

Когато Жозе Моуриньо си тръгваше от кралския клуб през 2013 година, Флорентино Перес коментира, че раздялата им е по взаимно съгласие и треньорът не е уволнен.

Португалецът обаче беше освободен от Манчестър Юнайтед заради неубедителни резултати и проблеми в съблекалнята. Независимо от това, президентът на Реал Мадрид смята, че Моуриньо може да възроди испанския гранд.

Специалния обаче не може да приеме оферта, ако иска да получи обезщетението си от Манчестър Юнайтед. 55-годишният мениджър може да вземе 15 милиона паунда, които агентът му Жорже Мендеш е издействал, но при определени условия.