Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино се пошегува с информациите, които непрекъснато го пращат начело на нов клуб. Аржентинският специалист заяви, че президентът на „шпорите“ Даниел Леви много се притеснява всеки път, когато се натъкне на подобна история в медиите.

През изминалите месеци името на Почетино безброй пъти се завъртя около европейски колоси като Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Сега спекулациите могат да се усилят, като се има предвид, че южноамериканецът съумя да класира Тотнъм в елиминациите на Шампионската лига.

Почетино води Тотнъм от 2014 година насам и в шеговит стил заяви, че не е длъжен да успокоява своя шеф заради непрестанните слухове. „На Даниел Леви хич не му е до смях. Аз не се уморявам да чета всичко, което се пише, но той може би е разтревожен, притеснява се.“

„Ситуацията е нормална. Не е приятно за Даниел да чува всички тези истории. Това е като да се появи спортният директор или президента, които да заявят: „Не, не, мениджърът остава тук. Имаме вяра в него“. А когато загубиш следващия мач, бум – и си аут!“

„Той е един разтревожен човек“, продължи Почетино. „Той наистина страда. Това е така. Той е толкова уморен от работа. През последните месеци не е спал много, защото се опитва да построи стадиона в срок. Опитва да направи всички щастливи, но проектът е масивен. Мисля, че хората не разбират магнитуда на този план и колко трудно се управлява всичко. Всички са разочаровани, че все още не играем на новия стадион, но в деня, когато се преместим, на тях ще им стане ясно колко голямо нещо всъщност сме направили и колко хубави са съоръженията“, допълни Почетино.