Най-скъпият футболист в историята на Манчестър Юнайтед Пол Погба не изпитва никакви съмнения, че неговият съотборник Алексис Санчес в даден момент ще превъзмогне трудностите и ще демонстрира познатата си форма.

Чилийският футболист акостира на „Олд Трафорд” през януари като част от бартерна сделка, която прати Хенрих Мхитарян в Арсенал. Санчес бе приет радушно от феновете на Юнайтед, но в месеците след това постепенно се превърна в мишена за критики.

През миналата седмица той остана неизползвана резерва при победата над Йънг Бойс в Шампионската лига, затова в събота беше титуляр при 1:1 срещу Уулвърхемптън у дома за сметка на Антони Марсиал, който се разписа в мача срещу швейцарците. На „Олд Трафорд” острието изнесе поредния си блед мач и бе заменен, след което се оказа „разпънат” от английската преса.

„Това, което трябва да знаете за Алексис, е, че той винаги се труди здраво”, намеси се Погба, за да защити 29-годишния си колега. „Той тренира много добре, винаги се опитва да помага на отбора, разговаря с момчета, прави всичко възможно. Ще свикне с обстановката.”

„Когато дълго време играеш в един отбор, който изповядва различен футбол, в следващия си клуб ще трябва да преминеш през сходен процес на адаптация. Не казвам, че той играе зле. Знаем какво може да ни предложи Алексис. Сигурен съм, че ще го направи, убеден съм. Просто трябва да остане позитивен”, допълни Погба.