Класирането на Манчестър Юнайтед в групите на Шампионската лига ще задържи Давид де Хеа на „Олд Трафорд“ поне още един сезон. За това информира авторитетният спортен канал Sky Sports, позовавайки се на свои отлично информирани източници.

Снощи „червените дяволи“ спечелиха Лига Европа, побеждавайки холандския Аякс с 2:0, а това им осигури директна промоция в групите на Шампионската лига, въпреки незавидното шесто място в крайното класиране в Премиършип.

Трансферът на Де Хеа в Реал е 100% сигурен

Реал Мадрид проявява сериозен интерес към вратаря, но мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо изрази надежда, че Де Хеа ще остане с „червените дяволи“ и през новия сезон.

След финала в Стокхолм снощи, Моуриньо сподели, че се надява, че следващият мач на Де Хеа ще бъде контролата срещу Лос Анджелис след няколко седмици, която е част от предсезонната подготовка на английския тим.

Моуриньо иска защитник от Реал в сделката с Де Хеа

В същото време стана ясно, че ръководството на Юнайтед подготвя нов договор и за халфа Майкъл Карик. Преди известно време самият футболист обяви, че най-вероятно ще приключи кариерата си, ако контрактът му с „червените дяволи“ не бъде продължен това лято.