Бруно Фернандеш е щастлив в Манчестър Юнайтед и ще остане в клуба от Висшата лига и през следващия сезон. Това заяви мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг на въпрос относно спекулациите за бъдещето на португалския национал.

В интервю за DAZN миналата седмица, Фернандеш заяви, че ще обмисли внимателно бъдещето си след края на Европейското първенство в Германия, като ще остане на "Олд Трафорд" само и единствено, ако той и клубът изявят желание за това.

Запитан относно коментарите на полузащитника, Тен Хаг сподели: "Това беше извадено от контекста. Знам, че той обича Манчестър Юнайтед и смятам, че е много щастлив тук", каза нидерландецът, според когото Фернандеш със сигурност ще довърши договора си с клуба до 2026, като подчерта примера, който дава португалецът на останалите в съблекалнята. "Да поемаш отговорност е едно от най-важните качества, което топ футболистите трябва да показват. Бруно е отличен пример за подражание за много други играчи. Той е истински боец. Миналата година, когато играхме срещу Брайтън в полуфиналите на ФА Къп, той бе на терена с подут глезен. Беше невероятно. Не можеше да тича, но продължи да бъде в игра. Винаги е на разположение, винаги дава най-доброто от себе си и винаги носи енергия на отбора. Подобни качества са необходими, за да си успешен".

Юнайтед, които са осми в таблицата на Висшата лига, гостуват на 14-ия Кристъл Палас тази вечер от 22:00 часа българско време. /БГНЕС