Съставът на Манчестър Юнайтед е пълен със звезди, които взимат и лъвски възнаграждения. Но дори и сред тях си има йерархия и когато някой не е сред най-високоплатените, започва да се цупи. Такъв е примерът с Пол Погба, който се разсърди, че Алексис Санчес взима повече пари от него. 

Но явно има и един футболист, който трябва да благодари на импресариото си, че му е договорил феноменална заплата, без да е най-голямата звезда на Жозе Моуриньо. Става въпрос за халфа Маруан Фелайни, който подписа нов договор през лятото. 

Съвсем доскоро изглеждаше, че белгиецът е готов да си тръгне като свободен агент. Той отклони цели пет оферти на "червените дяволи", но явно шестата е била невъзможна за отхвърялен. А и как да е другояче, след като тя го направи четвъртият най-добре платен играч на клуба. 

Според информацията на вестник "Сън", възнаграждението на Фелайни е в размер на 150 хил. паунда след данъците. А като се има предвид, че хазната във Великобритания взима почти половината при такива заплати, парите му наистина са феноменални. 

Най-много взима Алексис Санчес - по половин милион паунда на седмица, но бруто. След него са Пол Погба и Ромелу Лукаку, при това с около 25% по-ниски възнаграждения. И от нищото, на четвъртата позиция изскача Фелайни, благодарение на усилията на личния си мениджър, който има 99% заслуга за точно тези финансови условия.