Може да си на 67 години, може да си един от най-успешните треньори, може да си голямо име във футбола сезони наред, но... когато мама каже нещо, то е закон. Клаудио Раниери е мениджърът, който все още се вслушва в съветите на майка си, дори и за футбола.

Специалистът пое наскоро Фулъм и вече е готов за първия си мач, въпреки че има само един пълен ден за тренировка със своя отбор.

99-годишната Рената е там, където винаги е била – зад гърба на своето момче. Тя е там, където е била и преди 18 години, когато Клаудио Раниери беше мениджър на Челси.

Самият специалист разкри колко критична може да бъде възрастната дама. „Ако Деймиън Дъф не играеше, тя ме питаше: Защо не пускаш Дъф на терена? Моята майка е на 99 години и обича футбола. Тя е фен на Рома, но сега подкрепя Фулъм, разбира се. Всъщност, тя ми се обади, но аз бях малко зает... Ще й върна обаждането“, сподели Клаудио Раниери.

Отборът на Фулъм ще разполага само с днешния ден за пълноценна тренировка с всички играчи и новия наставник. След паузата за националните тимове, Фулъм ще се изправи срещу Саутхемптън в събота, 24 ноември.

Клаудио Раниери наследи на поста Славиша Йоканович.