Вече не е тайна за никого, че уволнените треньори печелят най-много. Попитайте Жозе Моуриньо и Тиери Анри, които влизат в Топ 5 на най-високоплатените специалисти.

Според изследване на France Football, наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне получава най-голяма заплата през сезон 2018/19. Изданието е отчело освен заплатите, бонусите, както и останалите доходи, които треньорите имат. Сумите обаче са без платени данъци.

На първата позиция категорично е Диего Симеоне, който прибира по 41 милиона евро годишно.

На второ място е бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който печели по 31 милиона евро, като неустойка от „червените дяволи”.

Тройката допълва бившият наставник на Монако Тиери Анри. Бившият футболист на Арсенал печели по 25,5 милиона евро, включително заплатата за три месеца и компенсацията за развалянето на договора с клуба.

В топ 5 попадат още Пеп Гуадриола от Манчестър Сити, който печели по 24 милиона евро и наставникът на Барселона Ернесто Валверде с 23 милиона евро на сезон.

Сред най-високоплатените петима попадат Юрген Клоп, Максимилиано Алегри и Нико Ковач, които са малко по-ниско в класацията. Цялата топ 20 можете да видите в прикачената галерия.

Диего Симеоне вече се превърна в легенда за своя клуб, а с тези 41 милиона евро счупи всички рекорди. От Атлетико са напълно наясно, че за да бъде клубът им равностоен на грандовете Реал Мадрид и Барселона трябва да задържат своя специалист, а засега успяват да го опазят с огромно възнаграждение.

Най-високоплатените треньори:

1. Диего Симеоне (Атлетико Мадрид) 41 млн. евро

2. Жозе Моуриньо (бивш на Манчестър Юн) 31 млн. евро

3. Тиери Анри (бивш на Монако) 25,5 млн. евро

4. Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) 24 млн. евро

5. Ернесто Валверде (Барселона) 23 млн. евро

Пълната класация с топ 20 на треньорите можете да видите в прикачената галерия.