Реал Мадрид бе на крачка от суперсензацията на Световното клубно първенство в ОАЕ, където с мъка успя да надвие в полуфинал аутсайдера-домакин Ал Джазира с 2:1.

Така в събота  от 19 ч. „Белия балет” ще срещне бразилския Гремио на финала.

Испанският гранд изоставаше в резултата, три гола не бяха зачетени от рефера след преглеждане ан VAR, а и вратарят на домакините бе невероятен.

Но в крайна сметка след огромен брой пропуски Реал се класира за финала в Абу Даби.

Първото полувреме бе супер странно. Реал Мадрид играеше почти изцяло във и около  наказателното поле на Ал Джазира.  В герой се превърна вратарят на арабите Али Хесеиф, който направи осем спасявания, като дори игра известно време с контузия.

Реферът от Бразилия първо отмени гол на Реал заради нарушение на Кристиано Роналдо, блъснал в гръб защитник на домакините от ОАЕ.

После  с помощта на системата VAR първо отмени за втори път гол на Реал , после го  зачете, а накрая след неколкоминутно суетене отново го отмени. Каземиро вкара топката с глава и не беше в засада, а до него Бензема бе в засада, но не игра с топката.

Ал Джазира направи две великолепни контри, като при едната пропусна за малко, но при втората в 41-ата минута Ромариньо вкара – Ал Джазира сензационно поведе с 1:0.

Второто полувреме започна с  отменен гол и за Ал Джазира. Двама играчи на домакините се втурнаха без никаква опозиция от защитници на Реал и излязоха сами срещу Навас. При паса на Мабхут към Бусуфа обаче вторият бе в минимална засада и голът правилно не бе зачетен.

В 51-ата минута героичният вратар на Ал Джазира Хасеиф напусна поради травма и резервата му Ал Сенани веднага бе пронизан от Роналдо в 53-ата минута. Португалецът потегли на линията на засадата и изравни резултата – 1:1.

Реал продължи да прави пропуски, а в 66-ата минута Бензема сам срещу вратаря уцели страничния стълб. Малко преди това французинът бе париран и от резервния вратар на Ал Джазира при друго чисто положение.

В 69-ата Бензема пак уцели десния стълб на арабската врата. Към 70-ата минута на мача ударите бяха 27:5 в полза на испанците, а точните - 8:1 в тяхна полза. Но резултатът се запазваше равен...

Ала и арабите намираха време да контрират, макар и рядко, безхаберната в този ден защита на Реал.

В 81-ата минута току-що влезлият в игра все пак върна футболната логика. Уелсецът стреля от наказателното поле, топката мина през краката на Роналдо, който опита да я чукне с пета, но не успя и влетя във вратата на Ал Джазира – 2:1 за Реал и класиране за финал.