Петкратният световен шампион Бразилия настоява Винисиус Жуниор да бъде част от тима за предстоящото издание на Копа Америка.

Шампионатът ще се проведе в Страната на кафето между 14-ти юни и 7-и юли това лято.

През февруари тази година Винисус бе повикан за първи път в националния отбор - за мачовете с Панама и Чехия, но не успя да запише дебют поради травма.

За селекционера Тите 18-годишният Винисиус е бъдещето, а присъствието му в тима трябва да започне още от сега. Специалистът иска да използва крилото редом до Неймар в предни позиции.

В последните месеца обаче младият играч страда от травма на глезенните стави на десния крак, получена в реванша срещу Аякс в Шампионската лига (1:4).

От Реал се опасяват, че травмата му може да се усложни, ако пуснат Вини директно на турнира Копа Америка. Все пак се очаква бразилецът да бъде готов за надпреварата и да осъществи поредната си голяма мечта - дебют за националната селекция.

Футболната федерация на Бразилия вече е комуникирала с ръководството на Реал Мадрид в опит да убеди клуба да не прави спънки на младежа да запише първи минути за Бразилия именно на континенталния турнир.