Нападателят на Реал Мадрид Гарет Бейл заяви, че гневът от начина, по който са се държали с него и трансферните спекулации относно бъдещето му в испанския гранд, няма да му попречат да дава най-доброто от себе си на терена.

30-годишният офанзивен футболист бе въвлечен в конфликт с наставника на Кралския клуб Зинедин Зидан през лятото, като французинът бе споделил, че няма проблем с това уелсецът да напусне клуба, въпреки че преминаването на Бейл в китайския Дзянсу Сунин през юли претърпя провал. Впоследствие нападателят се пребори за титулярното си място в селекцията на Зизу и помогна на „белите“ да започнат силно в Ла Лига – тимът е на върха в класирането, а Бейл реализира два гола и даде две асистенции в шест мача – но слуховете за напускането му продължават да са налице.

„Играеш с много емоция, и понякога се ядосваш от всичко това, но аз просто се опитвам да се наслаждавам на играта си“, каза той пред журналисти преди евроквалификацията на Уелс със Словакия в четвъртък.

„Винаги, когато стъпя на терена, давам 100% от себе си в името на отбора…обичам да съм с Уелс. Няма какво да обмислям или изяснявам“, добави Бейл.

Селекционерът на Уелс Райън Гигс сподели, че положението на Бейл в Реал се е подобрило.

„Все още щеше да има съмнения, защото както самите видяхте, той беше близо до напускане. Нещата се променят бързо във футбола и сега той играе, обичан е, щастлив е, и очаквам да продължи в същия дух и занапред“.

Уелс е четвърти в група Е с шест точки, но има мач по-малко от лидера Хърватия (10 пункта), Словакия и Унгария (по 9 точки). /БГНЕС